Kalendar aktivnosti

Konkurs za sufinansiranje projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva kojima su dodeljena sredstva EU po pozivu iz 2019. godine u okviru programa “Podrška civilnom društvu 2018"

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije ovim pozivom ima za cilj da sufinansira odobrene projekte organizacija civilnog društva kojima su dodeljena sredstva Evropske unije po pozivu iz 2019. godine u okviru programa “Podrška civilnom društvu 2018 - grant šema za Republiku Srbiju. 

Opšti cilj konkursa je pružanje podrške udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva u daljem razvoju i jačanju kapaciteta u cilju uključenja u reformske procese i proces evropskih integracija.

Specifičan cilj konkursa je jačanje kapaciteta udruženja i drugih organizacija civilnog društva u cilju uključenja u reformske procese u oblastima vladavine prava, zaštite životne sredine i socio-ekonomskog razvoja na lokalnom nivou, kao i jačanje kapaciteta grassroot organizacija na lokalnom nivou kroz fleksibilno struktuirane mehanizme finansijske podrške trećim stranama. 

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja i druge organizacije civilnog društva, registrovane kod Agencije za privredne registre, koje deluju na teritoriji Republike Srbije, a koje su nosioci projekata koji su odobreni na pozivu Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji iz 2019. godine za dodelu sredstava u okviru programa “Podrška civilnom društvu 2018“, grant šema za Republiku Srbiju.

Ukupni iznos sredstava raspoloživih za sufinansiranje je 4.000.000,00 dinara.

Rok za prijavu na konkurs je 4. jun 2020. godine.

Više informacija o uslovima konkursa možete pronaći OVDE.

Podsetnik