Kalendar aktivnosti

KONKURS 2020 ZA SUFINANSIRANJE PROGRAMA I PROJEKATA MEĐUNARODNE SARADNJE U OBLASTI KULTURE I UMETNOSTI

Ministarstvo kulture i informisanje, Sektor za međunarodne odnose i evropske integracije u oblasti kulture raspisuje konkurs  za sufinansiranje programa i projekata međunarodne saradnje u oblasti kulture i umetnosti.

Predmet Konkursa je sufinansiranje međunarodnih programa/projekata koji se realizuju u Republici Srbiji u 2020. godini, a koji doprinose razvoju međunarodne bilateralne i multilateralne saradnje, i to: konferencija, seminara, radionica i drugih stručnih skupova, kao i rezidencijalnih programa u oblasti kulture i umetnosti

Maksimalni iznos po projektu ne sme da prelazi 300.000,00 dinara i obuhvata:

  1. međunarodne putne troškove  (eksperata/autora/umetnika);
  2. troškove smeštaja/boravka u Republici Srbiji;
  3. troškove prevoda/titlovanja na srpski jezik (isključivo za programe u kojima učestvuju podržani eksperti/autori/umetnici)

Konkurs traje od 8. januara do 6. marta  2020. godine.

Rezultati ovog konkursa će biti objavljeni na zvaničnoj internet stranici Ministarstva kulture i informisanja, najkasnije 60 dana od dana završetka podnošenja prijava.

Za sva pitanja vezana za postupak prijavljivanja na Konkurs Ministarstva zainteresovani se mogu obratiti na elektronsku adresu: konkurs.ms@kultura.gov.rs, kao i na kontakt telefone: 011/3032 113 i  011/33 98 175.

Više informacija o konkursu i konkursnoj dokumentaciji možete pogledati OVDE.