Kalendar aktivnosti

Dijalog promena: konkurs za organizacije civilnog društva

Ako ste organizacija civilnog društva kojoj je potrebna podrška u uspostavljanja konstruktivnog i delotvornog dijaloga sa javnim vlastima prilikom donošenja odluka i kreiranja javnih politika za rešavanje konkretnih problema u zajednici, Beogradska otvorena škola (BOŠ) vas poziva da se prijavite za učešće u Programu podrške projektima organizacija civilnog društva usmerenim na dijalog, rešavanje problema i pozitivne promene u javnim politikama. Program sprovodi BOŠ u okviru projekta "Dijalog promena: Podrška reformama kroz saradnju organizacija civilnog društva i javnih vlasti”. Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije, Republičkim sekretarijatom za javne politike Vlade Republike Srbije, Centrom za javne politike EU Univerziteta u Beogradu, Ulof Palme Centrom kao i u saradnji Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Tematske oblasti obuhvaćene ovim Programom su: 

  • Unapređenje i zaštita ljudskih prava;
  • Razvoj lokalne zajednice;
  • Zaštita i unapređenje životne sredine i klimatske promene;
  • Unapređenje zapošljivosti
  • Socijalna uključenost osetljivih grupa
  • Druge oblasti od značaja za zajednicu, a u kojima se ostvaruju ciljevi i očekivani rezultati Programa podrške projektima Dijalog promena.

Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji i biće realizovan u periodu od 2021. do 2023. godine.

Organizacije mogu da konkurišu za finansijsku podršku u maksimalnom iznosu do 25.000,00 evra

Rok za podnošenje projektnih ideja je 24. 5. 2021. godine, do 15 časova.

Više informacija o neophodnoj projektnoj dokumentaciji možete pronaći OVDE

 

Podsetnik