Javna tribina o položaju lokalnih medija u Srbiji – Mediji više naklonjeni vlasti nego istini

Na javnoj tribini pod nazivom: „Položaj lokalnih medija – pritisci na medije i projektno finansiranje medijskih sadržaja u lokalnim samoupravama“ ocenjeno je da je proces sufinansiranja medija još uvek netransparentan i da često oni koji su u situaciji da odlučuju kom mediju bi trebalo dodeliti novac, suštinski ne razumeju i ne znaju šta je to projektno finansiranje i javni interes i u većini slučajeva nemaju nikakve veze sa medijima. Pritisci na medi

Građani Temske u odbrani Toplodolske reke

Tim Zelene patrole je, na poziv Udruženja „Temska Stara planina” i MZ Temska, snimio emisiju na temu: preusmeravanja Toplodolske reke i mogućnosti gradnje nove hidrocentrale u Parku prirode Stara planina. Građani ovog kraja strahuju od realizacije ovog projekta koji je „star” više od 30 godina i ne odgovara ni potrebama građana ni standardima vremenu u kom bi se realizovao.

Izmena vremenskog okvira Programa podrške civilnom društvu i medijima u oblasti evropskih integracija

Beogradska otvorena škola obaveštava sve organizacije civilnog društva (OCD) i medije koji su se prijavili za učešće u Programu podrške civilnom društvu i medijima u oblasti evropskih integracija (Program) da je došlo do izmene vremenskog okvira u implementaciji Programa.

Civilno društvo kao pokretač promena tokom pristupanja Srbije Evropskoj uniji

Beogradska otvorena škola (BOŠ) i Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (Sida) započeli su realizaciju trogodišnjeg projekta „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.