Vesti

Dijana Hrkalović ipak neće biti svedok u slučaju za paljenje doma Milana Jovanovića

Naime, Novakovićev branilac Goran Pejić je pred punom sudnicom rekao da mu „nije jasno čemu sve ovo“.

 

„Nama se ništa ne veruje. Mi ovde služimo kao deo lutkarskog pozorišta. Nisam predložio da se saslušaju neki vrapci sa grane, već Dijana Hrkalović, Dejan Kovačević i Srećko Lazić. Nismo mi krivi što se predmet razdvojio“, izneo je primedbu Pejić.

 

Međutim, još nekoliko puta je spomenuo imena odbijenih svedoka, te je ponovo izrazio sumnju da je „sudska presuda već napisana i da on više neće ni dolaziti na ova ročišta“.

 

Podsetnika radi, Igor Novaković je na prethodnom suđenju, prema pisanju portala Raskrikavanje, da je on još prošle godine promenio iskaz dat tužiocu i optužio pripadnike UKP-a da su mu navodno iznudili priznanje i naterali ga da Dragoljuba Simonovića označi kao nalogodavca paljenja kuće Milana Jovanovića.

 

Rekao je kako se zovu inspektori koji su to navodno učinili, tvrdeći da je svemu prisustvovala i tadašnja državna sekretarka MUP-a, Dijana Hrkalović.

 

On je tada naveo da su ga 24. januara 2019. u zgradi Uprave kriminalističke policije u Makišu, bez znanja njegovog advokata, nekoliko sati ispitivali bivši načelnik UKP-a, Dejan Kovačević i njegov tadašnji zamenik, Srećko Lazić. Saslušanju je navodno prisustvovala i bivša državna sekretarka MUP-a, Dijana Hrkalović, ali nije progovarala, te je zbog svega toga odbrana predložila i njih kao dokazne svedoke, međutim, sud ih je odbio.

 

Iznošenje završne reči zakazano za 19. novembar sa početkom u 12 časova.

 

Prvostepeno osuđeni

 

Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović prvostepeno je osuđen 23. februara na četiri godine i tri meseca zatvora pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu za paljenje kuće novinara iz Vrčina. Drugookrivljenog Vladimira Mihailovića sudija Slavko Žugić osudio je na četiri godine zatvora, a Aleksandra Marinkovića koji je lično zapalio garažu, takođe na četiri godine i tri meseca, dok je suđenje Igoru Novakoviću razdvojeno zbog nepojavljivanja advokata. Trenutno se čeka odluka Apelacionog suda o pravosnažnosti tih presuda.