Vesti

Ponovo odloženo suđenje za paljenje kuće Milanu Jovanoviću

Već drugi put za redom u novembru se odlaže suđenje za paljenje kuće novinara Žig Info portala Milana Jovanovića. Iako je je 10. novembra odloženo zbog nepojavljivanja okrivljenog Vladimira Mihailovića, iz razloga što čeka rezultate da li je pozitivan na kovid-19, i ovog puta je odloženo zbog neprisustva njegove braniteljke i njega.

Novinarima nije bio dozvoljen ulazak u sudnicu.

Napominjemo da je ovaj proces počeo još u aprilu prošle godine, i da se vodi protiv Dragoljuba Simonovića, bivšeg funkcionera Srpske napredne stranke i bivšeg predsednika opštine Grocka, okrivljenog za podstrekavanje, kao i protiv još Vladimira Mihailovića, Igora Novakovića i Aleksandra Marinkovića, koji je i dalje u bekstvu.

Takođe, podsetnika radi, NUNS je izdao mesečnik Dosije u novembru, u kojem se može pronaći tekst "Zašto je novinar sebi zapalio kuću", gde se detaljno obrazlaže od čega je ovaj proces krenuo, i u šta pokušava da se pretvori.

Sledeća dva ročišta su zakazana za 7. i 8. decembar.

N. K.

 

Projekat  Slobodni novinari – temelj profesionalnog izveštavanja se realizuje u okviru projekta " Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj Uniji" koji se sprovodi u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom