Vesti

Novinar Nenad Paunović započeo štrajk glađu

„Mi smo oštećeni za najmanje dva miliona dinara“

Nezavisni lokalni mediji u Srbiji su došli do ivice mitske pojave, budući da retki uspeju da opstaju u finansijskom kolapsu medijske scene. Jedan od poslednjih boraca jeste Nenad Paunović, vlasnik medijske kuće Ani press iz Pirota, u utorak je ušao u zgradu Gradske uprave tog grada, nameravajući da štrajkuje glađu, dok se ne pojavi gradonačelnik Vladan Vasić.

Ja odavde neću da se sklonim, dok mi ne Vladan Vasić ne kaže čemu ova tortura sve vreme. Zašto je slao svoje pse na mene? Ovo traje već dugo. On hoće da uništi mene i sve zaposlene, a imam ih šestoro. Sve plaćam: struju, vodu, telefon, zakup – sve. Za taj život nam je potrebno oko sedam, osam miliona“, kaže Nenad Paunović za NUNS. 

Naime, Nenad Paunović tvrdi da „je gradonačelnik Pirota naredio da njegova medijska kuća dobije samo milion dinara po projektnom finansiranju“. 

„Mi smo oštećeni za najmanje dva miliona dinara“, ističe Paunović, te dodaje da se,,neće pomaći iz zgrade dok mu Vladan Vasić ne kaže zašto želi da ga uništi“.

Nenad je novinar od 1978. godine. Od 2006. je vlasnik medijske kuce Ani press doo.

Novinar NUNS-a je pokušavao da dobije kabinet gradonačelnika Pirota za komentar, ali se niko nije javljao na telefon.

 

Projekat  Slobodni novinari – temelj profesionalnog izveštavanja se realizuje u okviru projekta " Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj Uniji" koji se sprovodi u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom.