Vesti

Sudski spor Ćirića protiv Paunovića zbog dva teksta

Ćirić je pred sutkinjom Bojanom Čogurić rekao da njemu smeta što je tuženi Paunović rekao da je on 'kvazi-novinar'.

„Nije istina da radim za tabloidne medije. Vlasnik sam portala 'Pirotske vesti' i dopisnik Tanjuga. Brutalno sam označen kao neko ko se raduje kad neko pogine. Ljudi me sreću po gradu, pokazuju mi članke i pitaju me da li je to istina. Moja supruga, koja radi kao profesorka engleskog u školi, dobija razne komentare“, rekao je Ćirić.

Na pitanje odakle povod za takvog pisanje protiv njega, on navodi da je to zato što je pokrenuo sopstveni portal.

„Gde god da krenem, dobijao sam uvrede. U početku sam sve to ignorisao, ali kada je spomenut i moj otac, preko toga nisam mogao da pređem. Stid me je“, rekao je on.

Paunović pak kaže da je on svoju karijeru gradio časno i pošteno, te smatra su u ovom slučaju sukobi dva novinarstva.

„Novinare delim na 'novinare' i 'dopisnike'. Sve ono što sam pisao u spornim tekstovima jeste što svi znamo u Pirotu“, rekao je Paunović.

On smatra da je Pirot malo mesto i da svako zna šta ko u njemu radi.

„Njegova firma koja ima samo jednog zaposlenog, njega samog, dobio je na konkursu za projektno sufinansiranje medija milion i trista hiljada dinara, a moj portal, koji ima šest zaposlenih, do milion i petsto hiljada dinara na tom istom konkursu. Ta količina novca traži savestan i kvalitetan rad. Tužilac je novinar Gradske uprave Pirot“, rekao je on.

Sutkinja je zaključila glavni pretres i saopštila da će učesnicima u postupku javiti kada će biti izrečena presuda.

 

Projekat  Slobodni novinari – temelj profesionalnog izveštavanja se realizuje u okviru projekta " Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj Uniji" koji se sprovodi u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom.