Vesti

Ministar Stefanović otkrio da postoje provladini mediji

Naime, 5. avgusta na naslovnoj strani Nove najavljen je tekst pod naslovom „Tajna fascikle Nebojše Stefanovića“ u kojem advokat Ivan Ninić za taj list analizira kojim informacijama o Savamali i Beogradu na vodi, kako kažu, raspolaže ministar odbrane i koliko bi ti podaci ugrozili aktuelnu vlast.

 

Međutim, ministra Stefanovića već duže vreme čereče, kako on kaže, provladini mediji koji ga optužuju da je usko sarađivao sa raznoraznim krugovima iz srbijanskog podzemlja.

 

Ovo nije prvi put da Stefanović tuži nekoga iz novinarskog esnafa – budući da je 2016. podneo tužbu protiv nedeljnika NIN za tekst „Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale“, dok je bio popečitelj unutrašnjih poslova – ali jeste prvi u naprednjačkim krugovima koji su bliski samom vrhu, da kaže da, ipak, postoje „provladini“ mediji.

 

Naravno, tezu gospodina Stefanovića o podeli na provladine i ostale medije, potvrdio je i Tviter skorašnjim označavanjem na svojoj platformi medije koji sarađuju sa Vladom Srbije.

 

Projekat  Slobodni novinari – temelj profesionalnog izveštavanja se realizuje u okviru projekta " Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj Uniji" koji se sprovodi u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom.