Vesti

Poziv za program obuke "PRIRODNI RESURSI I KORUPTIVNE PRAKSE"

Podrinjski Antikorupcijski Tim u saradnji sa "Rzav - God save Rzav" organizuje obuku za predstavnike organizacija civilnog društva i medija koji su angažovani u oblasti zaštite životne sredine i borbe protiv korupcije.

Program obuke odvija se u sklopu projekta "Prirodni resursi i koruptivne prakse" koji realizuju u partnerstvu UG Podrinjski Antikorupcijski Tim i UG "Rzav - God save Rzav" uz podršku Beogradske otvorene škole (BOŠ) u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima u oblasti evropskih integracija.

Program obuke održava se od 14. do 16. jula u mestu Velika Reka (pored Ljubovije) na Zvorničkom jezeru u objektu "Drinski Raj" i okupiće 20 učesnika. Troškovi prevoza, smeštaja i ishrane u potpunosti su pokriveni od strane organizatora.

Polaznici programa obuke imaće prilike da se u tri radna dana upoznaju sa dosadašnjim nalazima na projektu u oblasti eksploatacije šljunka i šuma. O tehnikama istraživanja korupcije u oblasti zaštite životne sredine govoriće glavni i odgovorni urednik CINS-a Dino Jahić, dok će o aspektima novih zakonskih odredbi o šteti nastaloj u oblasti zaštite životne sredine govoriti advokat Sreten Đorđević.

Svi zainteresovani mogu se prijati za program obuke na elektronske adrese: pakt.loznica@gmail.com i klokoc2@gmail.com, do 5. jula 2017. godine.

Izabrani kandidati biće obavešteni 6. jula 2017. godine od strane organizatora.