Vesti

Održano ročište povodom otkaza novinarki Mirjani Nikolić

Novinarka Nikolić traži da sud otkaz proglasi nezakonitim i vrati je na posao u Radio Beograd.

 

Na suđenju nije bilo dozvoljeno prisustvo zainteresovane javnosti, odnosno predstavnika Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Udruženja novinara Srbije zbog epidemiloških mera usled kovida-19.

 

Nakon ročišta Nikolić je izjavila da je dala iskaz kao i da su saslušani svedoci – glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio Beograda  Srđan Bošković i urednica unutrašnje redakcije Prvog programa Đurđica Dragaš.

 

„Svi su ostali pri svojim stavovima. Presuda će biti doneta za mesec dana, tako da nećemo pre toga govoriti o ovom slučaju“, rekla je Nikolić za NUNS.

 

Za otkaz novinarki Mirjani Nikolić u Radio Beogradu javnost je saznala pre skoro dve godine, na okruglom stolu sudova časti UNS-a i NUNS-a, kada je pred brojnim novinarima koji su diskutovali o pravu na iznošenje ličnog stava ispričala kako je ostala bez posla u javnom servisu.

 

Ona je tada rekla da je „postavila pitanje, koje se nije svidelo Radio Beogradu, na konferenciji koja je išla uživo“.

 

„Godinu dana terora sam proživela da bih dobila otkaz zbog neke nameštene svađe“, rekla je Nikolić tada pred učesnicima okruglog stola i navela da je pitanje bilo upućeno „svi znamo kome“.

 

Prvostepena presuda se može očekivati u narednih mesec dana.