Vesti

Novinar Nenad Živković nastavlja borbu za pristojnu javnu komunikaciju

Naime, na današnjem suđenju kao svedok pristupio je Miroslav Milakov, bivši glavni i odgovorni urednik te televizije u periodu kada su prilozi puštani, te je sada, kako on navodi, urednik informativnog programa na istoj.

 

On je pred sudom rekao da je informacije koje se nalaze u prilozima „dobijao u raznim oblicima“.

 

„Nenad Živković nije imao svoj registrovani portal i delovao je u tom periodu kao političar. Njemu sam se obraćao kao takvom akteru, ali ne kao novinaru. Stojim i dalje iza svega što je objavljeno“, rekao je on.

 

Međutim, na pitanje advokata Veljka Milića, pravnog zastupnika novinara Živkovića, da li je on proverio sve te informacije koje je objavljivao, Milakov je odgovorio da nešto nije bilo moguće proveriti, kao npr. da li je član nečije stranke.

 

Novinar Živković kaže za NUNS da može sa radošću da konstatuje da je okončan glavni pretres jednog od dva postupka koje vodi protiv TV Pančevo.

 

„Veoma je zanimljivo što bivši glavni i odgovorni urednik TV Pančevo i dalje stoji iza tih priloga koje je pustio u etar i u javnost, ali da je opet pred svima nama priznao da nijedan od tih navoda nije proveravao. Zapravo, nema nijedan dokaz da sam ’faktor unutrašnje destabilizacije Srbije’, da sam ’promoter ustaške politike’, i da sam učenik špijuna Savezne Nemačke Republike Hajnca Klasena“, istakao je on.

 

Naš sagovornik očekuje da će sud doneti pravičnu odluku.

 

„Važno je da sudska vlast u Srbiji uputi poruku da je takva vrsta komunikacije neprihvatljiva“, zaključio je Živković.

 

Prvostepena presuda se može očekivati u narednih 30 dana.