Vesti

Predstavljanje vodiča „Inicijative za održivu budućnost ‒ inovativni pristupi za saradnju civilnog i poslovnog sektoraˮ

Beogradska otvorena škola organizuje predstavljanje vodiča „Inicijative za održivu budućnost ‒ inovativni pristupi za saradnju civilnog i poslovnog sektoraˮ, 15. decembra 2021. u onlajn prostoru, od 12:00 do 13:30 časova.

Predstavnici civilnog i poslovnog sektora, i pored brojnih izazova, nesumnjivo prepoznaju prilike za zajedničko delovanje za ostvarenje strateških društvenih i političkih ciljeva, usmerenih prema donosiocima odluka. Kompanije prepoznaju da se uspešnije bave društvenim aktivnostima uz uključivanje organizacija civilnog društva kao mosta prema građanima. Civilno društvo je od strane vlasti i javnosti bolje prihvaćeno i uvažavano ukoliko uz sebe ima uticajan poslovni svet.

Beogradska otvorena škola je u okviru projekta „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“ postavila inovativni okvir i uticala na podizanje svesti o značaju saradnje predstavnika poslovnog i civilnog sektora, što je ujedno i cilj Vodiča - da ohrabri što veći broj organizacija civilnog društva i preduzeća na dugoročnu saradnju.

Prativši dosadašnji trend razvoja međusektorske saradnje, u Evropi i svetu, Beogradska otvorena škola želi da podigne ovu saradnju na viši nivo, ujedno ističući važnu ulogu koju predstavnici poslovnog i civilnog sektora imaju u procesu razvojnog okvira Srbije i reformi u okviru pristupanja Srbije EU.

Tokom predstavljanja, fokusiraćemo se na konkretne načine rada na razvoju zajedničkih inicijativa i razgovarati o primerima dobre prakse podržanim od strane Beogradske otvorene škole.

Da prisustvujete događaju prijavite se OVDE, a ZOOM link ćete dobiti nakon prijave.

Projekat "Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji", u okviru kojeg je događaj organizovan, sprovodi Beogradska otvorena škola uz podršku Švedske.