Vesti

ZAVRŠENA SEZONA REGATA NA DRINI - Uspešno promovisan projekat "PRIRODNI RESURSI I KORUPTIVNE PRAKSE"

Ovogodišnja sezona drinskih regata završena je prošle sedmice, poslednjom u nizu, drinskom regatom od Zvornika do "Žićine plaže" u Banji Koviljači. Regate na Drini u Bajinoj Bašti, Ljuboviji, Zvorničkom jezeru i Loznici, iskorišćene su od strane UG "PAKT" i "Rzav-God save Rzav" za promociju projekta "Prirodni resursi i koruptivne prakse", ali i ove dve organizacije koje su prepoznate u regionu Zapadne Srbije kao adrese gde se građani obraćaju kada imaju ili primete neki ekološki problem.

Na četiri održane Drinske regate, na kojima je prema zvaničnim procenama bilo prisutno preko 20.000 posetilaca, volonterke i volonteri Podrinjskog Antikorupcijskog Tima i Ekološkog udruženja "Rzav-God save Rzav" podelili su oko 250 majica i preko 5000 flajera.

Uspešna promocija projekta "Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije EU" i "Prirodni resursi i koruptivne prakse" ogleda se i u  posećenosti portalima ove dve organizacije, ali i sve većem broju slučajeva ugrožavanja životne sredine koji građani i druge organizacije prijavljuju PAKT-u i Ekološkom druženju "Rzav-God save Rzav".