Vesti

Obuka "Uštede energije kao rezultat upravljanja podacima" u Priboju

U Domu kulture “Pivo Karamatijević” u Priboju je 21. i 22. februara održana je obuka pod nazivom “Uštede energije kao rezultat upravljanja podacima”, u organizaciji RES fondacije i Beogradske otvorene škole u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor i Opštinom Priboj.

Obuku je pozdravnim obraćanjem otpočeo Saša Vasilić, zamenik predsednika Opštine Priboj, a nakon njega su se prisutnima obratili Miloš Radojević iz Regionalne razvojne agencije Zlatibor, Aleksandar Macura iz RES fondacije i Mirjana Jovanović iz Beogradske otvorene škole. Teme su bile vezane za primenu mera energetske efikasnosti, upotreba obnovljivih izvora energije, značaj razmene informacija i dosadašnji rad Mreže dobre energije.

Nakon uvodnih obraćanja, energetski menadžeri Nikola Vujović i Željko Zečević održali su za energetske menadžere Zlatiborskog okruga obuku na temu strukturiranog prikupljanja i analize podataka o potrošnji energije i energenata, kao i merama kojima se na najbrži način dolazi do ušteda.

Drugog dana obuke energetski menadžer Nikola Vujović i Željko Zečević su zajedno sa Markom Janjuševićem, energetskim menadžerom Opštine Priboj pojasnili cilj sistema energetskog menadžmenta i neophodnost saradnje zaposlenih u javnim objektima sa energetskim menadžerima zarad uspostavljanja praćenja podataka o potrošnji energenata.

Nakon obuke održane su javne konsultacije energetskih menadžera sa građanima Priboja o tome kako da ostvare uštedu energije u privatnim domaćinstvima.