Vesti

Osmi međunarodni dani energetike i investicija

RES fondacija je bila su-organizator Međunarodnih dana energetike i investicija u Novom Sadu, uz Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Novosadskim sajmom.

Sajam se održao 27og i 28og februara u Novom Sadu. Na ovom sajmu RES fondacija je organizovala ukupno 13 panela, među kojima su bili paneli "Žene dobre energije" i "Dobra energija u energetski efikasnim javnim zgradama".

Na panelu "Žene dobre energije" je odgovoreno na pitanje zašto je važno učešće žena u oblasti energetike? Na ovo jako značajno pitanje odgovarali su žene dobre energije: prof. dr Marijana Dukić Mijatović, Kabinet gradonačelnika – savetnica za strateške projekte, Grad Novi Sad; Ana Radojević, energetska menadžerka, Grad Kragujevac; Dunja Đenić, članica Gradskog veća zadužena za energetiku, Grad Užice; Adrijana Ranđelović, Grad Niš; Ana Džokić, Udruženje “Ko gradi grad”; Maja Lalić, Mikser; Dragana Jović, savetnica, Ministarstvo rudarstva i energetike; Milena Zindović, organizacija „Pametni grad“. Uz govornike kao moderatorke dobre energije bili su direktorka RES fondacije Jasminka Young; i Natalija Ostojić UN Women.

Dok se na panelu "Dobra energija u energetski efikasnim javnim zgradama"  pričalo o unapređenju energetske efikasnosti u stambenim zgradama, pomoći softverskih alata u tom poslu, uticaj na komfor stanovanja, uloga upravnika zgrada i pristup finansiranju projekata energetske efikasnosti u privatnim zgradama kao teme koje interesuju svakog građanina i građanku i svakog inženjera i inženjerku i zato smo u našem programu izdvojili značajno mesto za ove teme.