Vesti

SEMINAR/RADIONICA KAZNA RADA U JAVNOM INTERESU

Prednosti i nedostaci kazne Rada u javnom interesu, saradnja korisnika, povereničke službe i pravosuđa. Ukratko, ova pitanja bila su tema dvodnevne radionice predstavnika pravosuđa, javnih komunalnih preduzeća, socijalnih ustanova, advokature, Kolubarskog i Mačvanskog okruga.

Na Divčibarama je 26. i 27. juna, u organizaciji Odbora VA, održan je seminar/radionica kazna Rada u javnom interesu.

Uvodna izlaganja imali su Saša Aleksić iz Odbora za ljudska prava Valjevo, Vesna Marković, poverenička služba Valjevo, dr Mladen Jeličić, sudija Prekršajnog suda u Šapcu, Savo Đurđić, sudija Apelacionog suda u Novom Sadu i član Visokog saveta sudstva.

Pored ovih izlaganja u radioničarskom delu su kroz SWOT analizu izlistane mogućnosti i predlozi kako se uočene slabosti mogu prevazići i pretvoriti u snage, kako bi se kazna Rada u javnom interesu učinila još efikasnijom, delotvornijom i zastupljenijom u praksi.

Ova dvodnevna aktivnost na Divčibarama realizovana je u okviru projekta „Alternativne sankcije u Srbiji kroz lokalnu zajednicu na putu u EU“, koji Odbor za ljudska prava Valjevo realizuje u partnerstvu sa Beogradskom otvorenom školom uz podršku Švedske, kroz Program podrške civilnom društvu i medijima u oblasti evropskih integracija.