Vesti

Započeta obuka na programu Odlučionice 2.0

Ove nedelje započeli smo obuku za lokalne koordinatore/ke na programu Odlučionice 2.0. Lokalni koordinatori/ke dolaze iz Bečeja, Bora, Čačka, Ćuprije i Vranja! 

U skladu sa epidemiološkom situacijom obuka se održava onlajn putem ZOOM platforme. 

Obuka se održava tri nedelje, i kroz te tri nedelje lokalni koordinatori/ke će proći kroz osnove lokalne omladinske politike kao i kroz Minimum standarda učešća mladih u donošenju odluka. Kroz praktičan rad koji uključuje ispitivanje potreba lokalne zajednice, lokalni koordinatori/ke će doći do svojih ideja za lokalne inicijative koje će sprovoditi nakon završene obuke.   

Za potrebe realizacije inicijativa, potrebne su i dodatne veštine – lokalni koordinatori/ke će imati priliku da čuju više o javnom zagovaranju i koracima koji čine javno zagovaranje, kao i da se upoznaju sa pojmom EU dijaloga sa mladima.  

Pozivamo vas da posetite naš sajt dijalog.rs i upoznate se više sa konceptom dijaloga mladih. 

Odlučionice se organizuju kao deo projekta “Glas mladih u demokratskim procesima” koji  KOMS realizuje u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom – BOŠ u okviru programa “Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj Uniji”, uz podršku Švedske.