Vesti

Savet za mlade: dalji koraci

16. sednica Saveta za mlade Vlade Republike Srbije održana je 14. maja 2021. godine u Palati Srbije.

Sednicom je predsedavao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, pored predstavnika/ca mladih prisustni su bili i predstavnici/e relevantnih ministarstava i institucija, kao i predstavnici/ce mladih.

Kao što smo već objavili, formiran je Stalni stručni tim za EU dijalog mladih, pored toga usvojena je inicijativa o osnivanju radne grupe za izmene i dopune ili kreiranje novog okvira za Zakon o volontiranju i usvojena je inicijativa za uključivanje u sastav i rad Saveta za mlade kao zvaničnog člana predstavnika institucija Republike Srbije sa prostora AP Kosova i Metohije. 


Mladi predstavnici i predstavnice u Savetu za mlade dolaze iz 11 različitih gradova i opština u Srbiji, predstavljaju 12 udruženja mladih i za mlade koje se bave različitim temama, a koje su od interesa i značaja za mlade. Ko su mladi predstavnici/ce u Savetu za mlade možete pogledati ovde.


Ukoliko imaš ideju, predlog ili rešenje za koje misliš da bi trebalo da čuju predstavnici/ce mladih u Savetu za mlade i smatraš da upravo te teme treba da se nađu na dnevnom redu sledeće sednice Saveta za mlade, slobodno nam prosledi svoju inicijativu. Ovde se možeš informisati na koji način da se uključiš u rad Saveta.