Vesti

Održana radionica o zapošljavanju osoba sa mentalnim invaliditetom

Prošle nedelje, od 09. do 12. maja 2022. godine, u prostorijama MDRI-S održana je četvorodnevna radionica o zapošljavanju osoba sa mentalnim invaliditetom.

Organizatori radionice bili su MDRI-S i ManpowerGroup Srbija. Tokom prva dva dana grupnog rada, samozastupnice i samozastupnici imali su prilike da se bliže upoznaju i saznaju više o načinima traženja posla, gde i kako da traže posao, kako da se prijave za posao, šta sve CV treba da sadrži.

Učesnici/e radionice su od predavačice iz HR agencije ManpowerGroup Srbija, Nede Janjićijević, dobili  veoma korisne informacije o tome kako izgleda razgovor za posao, kako da se dobro pripreme za intervju i kako da se ponašaju tokom intervjua,  šta mogu da očekuju  prvog dana na poslu i kako da se dobro pripreme za prvi radni dan? Tokom dvodnevnog rada, pored prezentacija i diskusije bile su i organizovane simulacije razgovora za posao. Samozastupnice i samozastupnici su aktivno učestvovali i iznosili svoja zapažanja o razlici između dobrog i loše intervjua za posao.  Drugog dana radionce, Snežana Lazarević iz MDRI-S, predstavila je učesnicama i učesnicima kako izgleda procena radne sposobnosti- šta je to i zbog čega je potrebna?

Poslednja dva dana radionice bila su posvećena individulanim razgovorima. Svako od učesnika/ca imao je priliku da obavi individulani intervju sa HR agencijom i na taj način započne put  ka traženju posla.

Rad MDRI-S podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja  Srbije Evropskoj uniji“.