Vesti

Poziv na predstavljanje nultog izveštaja o položaju osoba sa invaliditetom u Srbiji

Poštovana/ i,

Inicijativa za prava osoba sa mentalnim invaliditetom MDRI-S, Vas sa zadovoljstvom poziva na predstavljanje nultog izveštaja o položaju osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji koje će se održati kao hibridni događaj, 31. oktobra 2022. godine, od 13 do 15 časova, u zgradi UN - a na adresi: Bulevar Zorana Đinđića 64, Beograd.

U skladu sa epidemiološkom situacijom u Srbiji uzrokovanom pandemijom Kovid-19 broj učesnika u sali je ograničen na 20 osoba.

Najljubaznije Vas molimo da nam svoje učešće potvrdite odgovorom na imejl prijava.mdri.serbia@gmail.com, najkasnije do 27. oktobra 2022.godine.

Za onlajn učešće putem Zoom platforme možete se registrovati na linku: https://undp.zoom.us/webinar/register/WN_gVOB6vDwSimQ5m-i9ZFjbw

S obzirom da se radi o prvom sveobuhvatnom izveštaju ove vrste cilj nam je da javnosti predstavimo pravu sliku života, poteškoće i izazove sa kojima živi više od 700.000 građana i građanki naše zemlje.

Sadržaj izveštaja obuhvata najvažnije oblasti društvenog života, te se bavi pitanjima ostvarivanja neotuđivih i osnovnih ljudskih prava. Izveštaj analizira postojeća zakonska rešenja, izveštaje državnih organa i ostalih relevantnih kako domaćih, tako i inostranih organizacija.

Iskreno se nadamo i unapred radujemo Vašem učešću!

 Agendu događaja poslaćemo Vam nakon prijave.

Obezbeđen je simultani srpsko-engleski i vice-versa prevod kao i prevod na znakovni jezik.

Događaj će biti sniman i strimovan na YouTube kanalu MDRI-S.

Izrada nultog izveštaja o položaju osoba sa invaliditetom realizovana je uz podršku Švedske u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“ i uz podršku Tima Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Srbiji.

Za više informacija o događaju, možete nas kontaktirati na telefon +381 60 406  88 55. Kontakt osoba je Maja Popović.

 S poštovanjem,

MDRI-S tim