Vesti

Druga obuka „Prava deteta u pregovaračkom poglavlju 23 - od politike do prakse"

U Užicu će 11. februara 2018. godine, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, biti realizovana druga po redu obuka na temu „Prava deteta u pregovaračkom poglavlju 23 - od politike do prakse", namenjena za novih 25 učesnika iz organizacija civilnog društva koje rade sa decom i mladima, iz 10 opština Zlatiborskog okruga: UG „Ženska inicijativa“ i UG „Primus“ iz Proboja, UG „Centar za zaštitu ljudskih prava i tolerancije Polimlje“ iz Prijepolja, Kancelarija za mlade i UG „Smart“ iz Nove Varoši, UG „Aktivacija“ iz Sjenice, UG „Zlatibosrki krug“ iz Čajetine, UG „Udruženje dece sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja“ i Kancelarija za mlade iz Bajine Bašte, UG „FORCA“ iz Požege, UG „Impuls“ iz Arilja, UG „KoAktiva“ iz Kosjerića.

Obuka ima za  cilj podizanja kapaciteta organizacija civilnog društva za aktivno učešće u procesu praćenja pregovaračkog procesa, sa posebnim naglaskom na praćenje AP 23, odnosno ostvarivanja prava deteta u okviru tog pregovaračkog poglavlja.

Obuka se realizuje u okviru  projekta  “Monitoring ostvarivanja prava deteta u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj unijiRad Užičkog centra za prava deteta  podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.