Vesti

Četvrta sednica Nadzornog odbora JKP „Gradska toplana“

Dana 02. februara 2018. godine održana je četvrta sednica Nadzornog odbora toplane sa dnevnim redom:
1. Usvajanje zapisnika sa treće sednice Nadzornog odbora odrđane 30.01.2018. godine.
2. Odluka o otkazivanju neiskorišćenog dela zajma iz programa rehabilitacije daljinskog sistema grejanja – faza IV.
3. Tekuća pitanja

Zapisnik sa prethodne sednice je usvojen jednoglasno.

Pod drugom tačkom je doneta odluka o otkazivanju neiskorišćenog dela zajma iz programa rehabilitacije daljinskog sistema grejanja – faza IV u iznosu od 49.054,09 evra.

Pod tekućim pitanjima od strane predsednika Nadzornog odbora Zorana Pavlovića ukazano je da on razmišlja da više na sastanke ne poziva predstavnika UPSS u praznoj stolici jer je to „njegovo pravo i dobra volja“. Izneo je da se od tog udruženja i predstavnika u praznoj stolici šire neistine oko rada toplane među građanima kao i na sajtu udruženja. Postavio je pitanje što nas nema u drugim javnim preduzećima već samo u toplani.
Naša predstavnica u praznoj stolici, Čedica Ristić, se izjasnila da iznosi samo podatke i mišljenje DRI i da vršimo poređenje sa pokazateljima koje toplana objavljuje u svojim poslovnim knjigama i da ne vidi koje to netačne podatke iznosimo i kako to radimo protiv toplane.

Sve neispravnosti na koje smo godinama ukazivali našli su se u nalazu DRI ćime su potvrđene sve naše primedbe kao osnovane i na zakokonu zasnovane.

Rad UPSS podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“