Vesti

PREDSTAVNICI EDUKATIVNOG CENTRA KRUŠEVAC I PROAKTIV-a U POSETI „JUŽNIM VESTIMA“

Partnerske organizacije na projektu „Paket usluga za mlade – Za uspešnu tranziciju iz obrzovanja u svet rada“, Edukativni centar Kruševac (ECK) i PROAKTIV, organizovale su 12. marta, posetu redakciji „Južnih vesti“ u Nišu.

Imajući u vidu da su uloga i potencijalni doprinos organizacija civilnog društva i medija, procesu evropskih integracija Srbije, višestruki i izuzetno značajni, predstavnici ECK-a, niškog PROAKTIV-a i „Južnih vesti“ razmatrali su moguće modele buduće saradnje i podrške. Saglasni u viziji budućnosti Srbije u evropskoj „porodici“ zemalja, gosti i domaćini razgovarali su o aktivnostima kojima civilni sektor i mediji doprinose procesu pristupanja EU. Predstavnici kruševačke i niške OCD informisani su o funkcionisanju, prioritetima i izazovima u radu tima najvećeg onlajn portala na jugu Srbije. Podsetimo, projekat ovog regionalnog medija „Evropske vrednosti južne Srbije“ implementira se u okviru druge godine institucionalne podrške, a rad „Južnih vesti“ podržava Švedska, u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“. 

ECK i PROAKTIV su, u nastavku, održali partnerski sastanak na kome su precizirani detalji aktivnosti, planiranih do kraja aprila, u okviru “Paketa usluga za mlade – Za uspešnu tranziciju iz obrazovanja u svet rada”. I rad Edukativnog centra Kruševac podržava Švedska, u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.