Vesti

ECK ORGANIZOVAO EU INFO DAN U OKVIRU „PAKETA USLUGA ZA MLADE“

U okviru “Paketa usluga za mlade – Za uspešnu tranziciju iz obrazovanja u svet rada”, partnerske organizacije na ovom projektu, Edukativni centar Kruševac (ECK) i niški PROAKTIV, organizuju EU INFO DAN-e. Kroz direktnu komunikaciju sa građanima, cilj je usmeravanja pažnje šire javnosti na teme koje su bitne za mlade i zapošljavanje, u kontekstu evropskih integracija Srbije. EU INFO DANI se realizuju na teritoriji Rasinskog i Nišavskog okruga. 

U okviru EU INFO DAN-a, u Kruševcu su predstavljeni evropski programi edukativne mobilnosti mladih. Kroz interaktivnu prezentaciju i promotivni materijal, mladi Kruševljani su informisani o mogućnostima koje pružaju ovi programi, kao i načinu prijavljivanja. Posebno interesovanje izazvao je kratak promotivni film u kome mladi, učesnici različitih evropskih programa edukativne mobilnosti, prenose svoja iskustva i utiske sa trening kurseva, razmena i Evropskog volonterskog servisa (EVS) i govore o stečenim znanjima, veštinama i kontaktima bitnim za nastavak školovanja i zaposlenje. Na taj način, kroz svojevrsnu vršnjačku edukaciju, zainteresovani su, u toku INFO DAN-a bili u prilici da otklone različite nedoumice u vezi sa ovim programima. Edukativni centar Kruševacće naredni EU INFO DAN organizovati u Brusu.

Rad Edukativnog centra Kruševac podržava Švedska, u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.