Vesti

ECK i Proaktiv u Makedoniji - Poseta razmene iskustava sa organizacijom Mladinski kulturen centar Bitola

U periodu od 07. do 10. avgusta, predstavnici Edukativnog centra i Proaktiva su realizovali posetu razmene iskustava sa organizacijom Mladinski kulturen centar iz Bitolja (Makedonija), a u okviru projekta “Paket usluga za mlade  –  Za uspešnu tranziciju iz obrazovanja u svet rada”. Poseta je organizovana u okviru programa “Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji” i programske komponente Jačanje kapaciteta programskih partnera i mogućnosti za realizaciju Programa razmene iskustava. 

Mladinski kulturen centar (MKC) Bitola je priznata i prepoznata organizacija u Makedoniji i regionu koja se duži niz godina bavi programima podrške mladima u oblastima razvoja karijere, jačanja zapošljivosti i zapošljavanja. 

Poseta organizaciji iz Makedonije  je organizovana u cilju daljeg jačanja organizacionih i upravljačkih praksi i procedura programskih partnera, kao i razmeni specifičnih znanja i veština iz oblasti delovanja organizacija  –  karijerni razvoj, unapređivanje zapošljivosti i zapošljavanje mladih. 

Poseban deo posete je bio usmeren na osmišljavanje mogućnosti za programsko umrežavanje i sprovođenje zajedničkih aktivnosti.Verujemo da čemo razmenom iskustva doprineti razvoju kapaciteta naših organizacija za bavljenje ovom temom, kao i unaprediti buduću saradnju u ovoj oblasti.

Rad Edukativnog centra Kruševac podržava Švedska, u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.