Vesti

Kampanja „Ćutanje nije rešenje. Zaštitite decu“

Fondacija „Tijana Jurić“ pokrenula je novu kampanju „Ćutanje nije rešenje. Zaštitite decu“, u cilju podsećanja države i ponovnog skretanja pažnje javnosti o potrebi za uvođenje kazne doživotnog zatvora. Činjenica da ni deset meseci nakon prikupljanja potpisa građana za uvođenje kazne doživotnog zatvora nije preduzet nijedan korak, bila je osnovni pokretač kampanje koja, u odnosu na prethodne, ima oštriji ton obraćanja.

U više od 20 gradova Srbije osvanuli su bilbordi sa porukama Vladi naše zemlje. Na bilbordima se prikazuju uplakana deca uz slogane: „160.000 potpisa nije dovoljno?“, „Koliko još dece treba da izgubimo?“, „Ćutanje nije rešenje. Zaštitite decu“.

- Vlada nas ubeđuje da živimo u demokratskom društvu i često će naši zvaničnici reći da od građana očekuju da aktivno učestvuju u demokratizaciji društva. Smatram da smo oko jedne ideje, želje da nam deca žive bezbednije i sigurnije okupili veliki broj ljudi i u najmanju ruku, nije korektno da se ignorišu potpisi 160.000 građana. Mi ostajemo dosledni u onome što želimo da promenimo. Mi nećemo odustati. Mi nemamo prava na predaju - poručuje Igor Jurić povodom još jedne kampanje za izmenu Krivičnog zakona i uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece i žena.

Osim na bilbordima, poruke se nalaze i na plakatima, video-materijalu, i u brošurama koje će biti deljenje građanima Srbije. Kampanja će se odvijati i sredstvima javnog informisanja i na društvenim mrežama.

Kampanja „Ćutanje nije rešenje. Zaštitite decu“ trajaće sve dok se nešto ne promeni u korist bezbednosti dece. Ovom kampanjom nastojimo da pošaljemo poruku da ne smemo da zaboravimo svu decu koja su stradala od ruku svirepih ubica, te da smo kao društvo dužni da preduzmemo sve da se takvi zločini nikad više ne ponove.