Vesti

SAOSEĆANJE SA SVIM ŽRTVAMA EPS-a

U petak,03.08.2018. godine sa početkom u 12 časova, održan je protest ispred prostorija EPS-a u znak podrške svim korisnicima električne energije koji su ostali bez nje na način suprotan zakonu.

UPSS i Savet za zaštitu potrošača "Forum" Niš su pokrenuli posupak "kolektivne zaštite potrošača" pred nadležnim Ministarstvom. Znajući da je život bez električne energije vrlo težak, EPS odugovlači procese zatrpavajući ministarstvo raznoraznim dokumentima računajući da će građani odustati, platiti nepostojeći dug i priznati krivicu koje nema.

UPSS je ukazao da je u Nišu i nekoliko okolnih opština od kraja 2015. godine do danas više od 2500 porodica ostalo bez struje zbog navodne neovlašćene potrošnje, a da neke od njih struju nemaju i duže od tri godine. EPS Distribucija isključila struju zbog „izmišljene“ i „nedokazane“ krađe, a potom odbila da ih priključi na mrežu.

Rad UPSS podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“