Vesti

Šabac: Prva stanica karavana “Budi aktivan – pokreni promene”

U okviru karavana “Budi aktivan – pokreni promene” predstavnici Krovne organizacije mladih Srbije su 22. aprila posetil Šabac, prvi od ukupno 10 gradova i opština koje će KOMS obići u sklopu ovog karavana. Tim povodom, u Školi primenjenih umetnosti u Šapcu, Boban Stojanović i Nikola Ristić su  ispred Krovne organizacije mladih Srbije održali predavanje učenicima, kako bi im predstavili važnost njihovog uključivanja u iniciranje promena i upoznali ih sa pokretanjem inicijativa na lokalu. Nakon uvodnog predavanja, učenici su pozvani da prodiskutuju o izazovima sa kojima se susreću na lokalu i eventualnim idejama o njihovom prevazilaženju.

 

Ideje koje su mladi iz Šapca podelili sa našim predstavnicima bile su raznolike, od čišćenja parkova do rekonstrukcije velikih objekata, a potom im je predstavljena nova platforma putem koje mogu da konkretizuju svoje ideje i pokrenu incijative. Platforma “POKRENI PROMENE” koja je nedavno otvorena u sklopu sajta www.dijalog.rs predstavlja savremen i jednostavan način da pokrenete promene u svojoj lokalnoj zajednici putem online forme, da nam izložite problem, predložite rešenje, uđete u proces prikupljanja podrške od vaših sugrađana i uz mentorsku podršku KOMS-a da formalizujete vašu inicijativu prema donosiocima odluka.

 

Učenicima koji su prisustvovali predavanju i potom učestvovali u razogvoru podeljeni su flajeri sa koracima za korišćenje platforme “POKRENI PROMENE” uz poziv da se obrate Krovnoj organizaciji mladih Srbije ukoliko im je potrebna podrška u realizaciji određenih ideja i van okvira platforme.

 

Rad Krovne organizacije mladih Srbije podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.