Vesti

EU MLADI INFO DAN U BRUSU

U okviru projekta „Garancije za mlade – evropska stvarnost“, Edukativni centar Kruševac je, 21. maja, organizovao EU mladi – Info dan u Srednjoj školi u Brusu. 

EU mladi – Info dani predstavljaju deo aktivnosti u sklopu projekta koji Edukativni centar Kruševac, u partnerstvu sa niškim PROAKTIV-om, sprovodi u okviru druge godine institucionalne podrške, na teritoriji Rasinskog i Nišavskog okruga. Mladima u Brusu predstavljeni su različiti EU programi njima namenjeni, koji pružaju priliku za edukaciju, podstiču mobilnost i doprinose zapošljivosti. Učesnici su detaljnije informisani o merama podrške zapošljivosti i zapošljavanju mladih koje se sprovode u EU, u okviru programa “Garancije za mlade” (Youth guarantee).

Cilj projekta „Garancije za mlade – evropska stvarnost“je pružanja doprinosa procesu evropskih integracija Srbije i dostizanja EU standarda u oblasti unapređivanja zapošljivosti i boljeg pristupa mladih tržištu rada. Rad Edukativnog centra Kruševac podržava Švedska, u okviru programa  Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.