Vesti

PRIBLIŽAVANJE EVROPSKE STVARNOSTI MLADIMA – NASTAVAK CIKLUSA EU INFO DANA

U okviru projekta „Garancije za mlade – evropska stvarnost“, Edukativni centar Kruševac je, 21. juna, organizovao EU mladi – Info dan u kruševačkom hotelu Dabi. Brojnim učesnicima predstavljeni su različiti EU programi namenjeni mladima, prilike koje pružaju za edukaciju i podsticanje mobilnosti, a posledično doprinose njihovoj zapošljivosti.

Uz podelu informativnog i promotivnog materijala, sa mladima se razgovaralo o značaju pristupanja Srbije EU iz njihove perspektive, kroz prizmu mogućnosti i prilika za sticanje novih znanja i veština i unapređenje zapošljivosti. EU mladi – Info dani predstavljaju deo aktivnosti u sklopu projekta koji Edukativni centar Kruševac, u partnerstvu sa niškim PROAKTIV-om, sprovodi u okviru druge godine institucionalne podrške, na teritoriji Rasinskog i Nišavskog okruga, sa ciljem pružanja doprinosa procesu evropskih integracija Srbije i dostizanja EU standarda u oblasti unapređivanja zapošljivosti i boljeg pristupa mladih tržištu rada.  

Rad Edukativnog centra Kruševac podržava Švedska, u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.