Vesti

VENTILATOR – ZA BOLJI PROTOK INFORMACIJA

U okviru projekta ”Garancije za mlade – evropska stvarnost”, Edukativni centar Kruševac pripremio je i realizovao ciklus emisija “Ventilator”, na online Radiju KRAK. Kroz osam tematskih radio emisija, namera je bila da se, uz promociju projektnih aktivnosti, doprinese i boljoj informisanosti o merama podrške zapošljivosti i zapošljavanju mladih koje se sprovode u EU, ali i zemljama u procesu evrointegracija. Predstavljene su i aktivnosti drugih organizacija podržanih kroz program „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“ (CS4EU).

Ciklus emisija otvoren je rezimeom aktivnosti i predstavljanjem rezultata ostvarenih kroz projekat “Paket usluga za mlade – za uspešnu tranziciju iz obrazovanja u svet rada”, koji je Edukativni centar Kruševac, u partnerstvu sa niškom organizacijom PROAKTIV, sproveo na teritoriji Rasinskog i Nišavskog okruga, u toku prve godine institucionalne podrške. Usledilo je predstavljanje aktivnosti u sklopu projekta “Garancije za mlade – evropska stvarnost“, na nivou lokalnih zajednica u dva okruga. U nastavku, slušaoci su bili u prilici da se detaljnije upoznaju sa merama i značajem programa “Garancije za mlade” (Youth guarantee) i primerima iz različitih zemalja. Kroz tri emisije “Ventilator” promovisane su aktivnosti i rezultati drugih organizacija koje su podržane u okviru programa CS4EU. Uz izradu “Informatora” i organizaciju “EU mladi Info dana”, radio emisije su još jedan od načina podizanja nivoa informisanosti i znanja o temama relevantnim za zapošljivost i zapošljavanje mladih, a “Ventilator” je postavljen i na YouTube kanal Edukativnog centra Kruševac. Emisije možete preslušati na: Ventilator 1Ventilator 2Ventilator 3Ventilator 4Ventilator 5Ventilator 6Ventilator 7Ventilator 8.

”Garancije za mlade – evropska stvarnost” naziv je seta aktivnosti koje Edukativni centar Kruševac realizuje u partnerstvu sa niškim PROAKTIV-om, na nivou lokalnih zajednica u Rasinskom i Nišavskom okrugu. Rad Edukativnog centra Kruševac podržava Švedska, u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.