OVDE MI ŽIVIMO, A VI ĆETE DA UŽIVATE

Projekat „Ovde mi živimo, a vi ćete da uživate“ sprovelo je Udruženje žena sela Potpeća iz Potpeća (Užice) uz podršku Beogradske otvorene škole i Grada Užica. Projekat je izvoden na teritoriji sela Potpeća u periodu od 20. oktobra 2014. do 23. januara 2015. godine. Projekat ima za cilj pružanje doprinosa boljoj iskorišćenosti turističkog potencijala sela Potpeća.

Specifičan cilj projekta je: unapređenje promocije kvaliteta i vidljivosti turističke ponude sela Potpeće. Očekivani rezultat projekta je poboljšana vidljivost sela i njegove turističke ponude; unapređena i modernizovana promocija turističkih sadržaja sela Potpeća. Glavne aktivnosti na projektu su: konsultativni proces sa lokalnom samoupravom; promocija turističke ponude sela Potpeće; edukacija građana sela Potpeća u vezi seoskog turizma, održivog razvoja i zaštite životne sredine. Ukupna vrednost projekta je 1.500,00 evra.

Grad Užice sufinansira projekat u iznosu od 600,00 evra. Projekat se realizuje kroz Program podrške udruženjima kroz dodelu malih grantova u okviru projekta ReForce - Jačanje uloge organizacija civilnog društva u razvoju zajednice i reformi javne uprave”, koji izvode Beogradska otvorena škola i Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije. Projekat ReForce - Jačanje uloge organizacija civilnog društva u razvoju zajednice i reformi javne uprave” finansira Evropska unija u okviru Programa Podrška civilnom društvu 2012” i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije. Program se izvodi u saradnji sa opštinama Belom Palankom, Bosilegradom, Vladičinim Hanom, Vlasotincem, Novom Varoši, Raškom, Surdulicom, Trgovištem i Čajetinom i gradovima Užicem i Vranjem.

Ukupna vrednost Programa je 16.600,00 evra. Kroz Program je obezbeđena finansijska podrška partnerskih gradova i opština u iznosu od 4.610,00 evra. U okviru projekta ReForce – Jačanje uloge organizacija civilnog društva u razvoju zajednice i reformi javne uprave”, kroz Program podrške udruženjima kroz dodelu malih grantova podržano je 11 projekata udruženja.